Зимни гуми - Бъдете информирани!

27 октомври 2010

Бергер обвини Уебър в умишлена катастрофа

Според австриеца Марк се е ударил нарочно в Розберг
Марк Уебър
Бившият пилот от Ф1 Герхард Бергер подозира Марк Уебър за умишлена катастрофа в завършилата ГП на Корея. Движещият се на втора позиция пилот на Red Bull катастрофира в началото на състезанието, след което вместо да спре край оградите, се върна с разбития си болид на трасето и удари намиращия се на 4-та позиция Нико Розберг. Според бившия собственик на Toro Rosso маневрата на Уебър е била целенасочена, но просто не е уцелил подходящия човек. Бергер смята, че целта на австралиеца е била да извади някой от конкурентите му за титлата - Фернандо Алонсо, намиращ се непосредствено зад него, или движещия се пети Луис Хамилтън. 

„Той се удари в стената, но не натисна спирачките, каза Бергер пред Servus TV. - Просто уцели грешния човек. Смятам, че определено би предпочел Алонсо или Хамилтън. Уебър много добре знаеше, че състезанието за него е приключило, но не спря до стената. Може да е имал проблем със спирачките, но аз не мисля така".
„Наистина не мога да разбера, защо Уебър не натисна спирачките", казва направилият отлично състезание преди катастрофата Нико Розберг. „Да се върнеш на пистата по такъв начин е пълна лудост", завършва той.

[Източник: speed-press.com]

Няма коментари:

Публикуване на коментар