Зимни гуми - Бъдете информирани!

21 октомври 2010

Полезни съвети за автомобила през зимата


Хубави зимни гуми, пакет със сол и пясък, лопата и вериги са основните неща, които трябва да има един автомобил през зимата, за да бъде максимално подсигурен и подготвен за сезона, каза за Дарик преподавателят от Професионалната техническа гимназия „Д-р Никола Василиади" в Габрово, инж. Симеон Филипов. Той подчерта, че задължително в колата трябва да са налее антифриз, защото освен неговото свойство да не замръзва, той  има и смазващи функции, които са важни за водната помпа.

Собствениците на по-стари автомобили трябва да използват по-ниско вискозно масло, тъй като то облекчава запалването на колата при по-ниски температури.
Изключително важно условие, за да нямаме проблеми на пътя е проверката на акумулатора. Той трябва да е зареден и да има необходимото ниво във всички клетки - електролит. Ако се наложи доливане това трябва да става с дестилирана вода, а не с чешмяна, тъй като тя уврежда, коментира още инж. Филипов.
Спирачната уредба трябва да е максимално изправна, защото ако има разлики в спирачния ефект на различните колела, това води до поднасяне на автомобила. Задължително е всички светлини да бъдат в пълна изправност.
[Източник: dariknews.bg]

Няма коментари:

Публикуване на коментар