Зимни гуми - Бъдете информирани!

21 октомври 2010

Германски експерти съветват как да се съхраняват гуми



С настъпването на студените зимни месеци шофьорите трябва да сменят летните със зимни гуми. Не забравяйте, че правилната грижа и съхранение на гумите ще увеличат техния живот и ще ви спестят пари, информира ДПА. Ето някои съвети на германски експерти.
Гумите не бива да се съхраняват дълго време на куп една върху друга или да бъдат затрупвани от други предмети. Препоръчително е да се пазят от източници на топлина или пламъци и да се съхраняват в сухи, проветриви места, далеч от пряка слънчева светлина и дъжд. Не трябва да се допускат химикали, разтворители или въглеводороди да проникват в гумата.


 По принцип смяната на гумите трябва да се извършва от професионалисти. Ако сами искате да свършите тази работа, е важно гумите да бъдат монтирани според посоката на въртене, отбелязана на гумата, пише БТА.
Защо въобще да се сменят летните със зимни гуми? Зимните гуми, които обикновено са обозначени със снежинка, са направено от специална гума, устойчива на ниски температури. Те имат по-дълбоки грайфери, за да са по-устойчиви на сняг и на кални пътища. Хлъзгавото пътно платно е често срещано през зимата и в много страни е задължително гумите да бъдат сменени щом падне първият сняг.
Когато времето се затопли, трябва отново да минете към гуми за всички сезони или летни гуми. Зимните гуми се износват по-бързо в жегата, като се намалява силата на сцепление, особено по ръбовете.

[Източник: Lev.bg]

Няма коментари:

Публикуване на коментар